Wat is Nicole haar ervaring met spiritualiteit?

Eventueel Spiritueel! Deze geweldige uitspraak lijkt zich wel compleet bij het hier en nu af te stemmen. De vorm van ‘verlicht’ willen zijn is net zo makkelijk en snel afgedaan als ultiem in balans zijn. Terwijl zoeken naar innerlijke rust en ultieme balans ronduit buiten onszelf wordt gezocht. Ik zie spiritualiteit als een ‘calling’ welke je duidelijk voelt van binnenuit. Deze schreeuw van binnenuit is dus ook voor iedereen anders.

Om even duidelijk te verwoorden wat voor mij een spirituele ontwakening betekent: Je ziel die wakker wordt geschud waardoor je hele realiteit veranderd. Het zielenpad wat je behoort te bewandelen en in je zielencontract hebt afgestemd met andere zielen om op deze aarde jouw missie uit te voeren. Ineens heb je een ‘purpose’ om hier te zijn en niet een carrière switch omdat je toch liever een baan hebt die bij jou past i.p.v. gevormd is door je ouders. Alle nieuwe info en inzichten welke jij vanaf nu ontvangt zijn compleet afgestemd op je eigen kompas. Intuïtie is in de hoogste vorm herboren. Vertrouwen op jezelf en niet meer leven in angst brengt je naar een next level. Hierdoor ontmoet je nieuwe mensen, vind je nieuwe informatie en word je vooral bewust hoe er zoveel meer diepgang in al het mooie van het leven zit. Wakker worden dus, in een wereld waar je al geboren bent.

Deze veranderingen kun je niet leren op school en zomaar aan anderen leren. Deze ontwakening moet je voelen tot op je bot, in je hart en ziel! Ik registreer op diverse levels waarin mensen bewust zijn door middel van vele verschillende ervaringen, waarheden en overtuigingen over spiritualiteit. Daarom benoem ik de buitenwereld; the outerworld. Deze wereld bestaat uit je omgeving die je heeft gevormd tot wie je nu bent geworden. Waarbij iedereen diverse normen, waarden, overtuigingen heeft. Een ander overtuigen van zijn waarheid doen we allemaal heel de dag. Deze projecties zijn afgestemd op een universele waarheid die we graag behouden. Deze waarheid is namelijk veilig en veelal gestuurd vanuit angst binnen de 3e dimensie. Ben je klaar om jezelf spiritueel te ontwikkelen? Dan wordt je ontwaakt binnen deze dimensie om je angsten te overwinnen. Hierdoor zal je bewustzijn nog meer stijgen en je frequentie level verhogen waardoor je steeds meer resoneert met andere zielen welke op jouw bewustzijnsniveau in de wereld leven. Hierdoor stijg je naar een wereld van liefde en non-dualiteit, de 5e dimensie. Dit proces wordt heel mooi in het boek: Gaia projet van Hwee Yong Jang beschreven.

Alle antwoorden zitten in jou! Ik zie het leven als een soort puzzel, welke jij met elke ervaring rijker mag onthullen. Hoe meer je leert, hoe meer je weet. Al deze ervaringen zorgen voor een spiritueel pad wat je mag volgen om je ware ik te vinden. Hierdoor ga je pas voor het eerst, ‘echt’ je binnenwereld ontdekken. Toen we onbevangen kind waren hebben we dit namelijk moeten afleren om te horen functioneren in de maatschappij. Met andere woorden onszelf moeten verliezen om vervolgens onszelf weer bij elkaar te rapen. Dit geschenk vind ik enorm waardevol en ook intens tegelijk om te voelen, ervaren, kunnen plaatsen en begrijpen. Je rationele aangeleerde waarheid is vanaf nu toch ineens anders. Vertrouwen en leren vragen wat je nodig hebt, echt nodig hebt voor jouzelf als unieke ziel. Deze nieuwe wetten binnen het universum openbaren zich ineens als je hier klaar voor bent. Wauw wat een prachtig cadeau is dat! Ik voel mijn binnenwereld en kan vragen om wat ik nodig heb en krijg het ook nog eens!

Spiritualiteit komt dus alleen voor diegene die zichzelf meer ‘willen’ openen en geloven in hun eigen waarheid en kracht. Deze schok in je leven gaat vaak gepaard met een depressie, burn-out, trauma of levensgebeurtenis waarbij je echt volledig op jezelf aangewezen bent. Dit pad voelt eerst heel eenzaam en zwaar. Totdat je vertrouwt op je eigen vermogen om te analyseren, loslaten en nieuwe ervaringen buiten je comfortzone aan te gaan. Een behoorlijke uitdaging dus! Nadat je gewend raakt aan deze nieuwe levensfase vallen ineens behoorlijk wat puzzelstukken op zijn plek. Je gaat inzien dat vele gebeurtenissen/ patronen in je leven niet ‘zomaar’ zijn voorgevallen. Je kunt letterlijk connect the dots (zoals Steve Jobs mooi verklaart vanuit oude patronen) herleiden om jezelf en je blauwdruk/ familie achtergrond te begrijpen. Hierin sta je ineens in je volle vermogen om je vrije wil ook echt toe te passen en je leven te gaan creëren zoals jij dat wilt.

Tijd voor verandering!

 Je bent niet meer afhankelijk van alles wat je ooit geleerd, gezien of bedacht hebt. Je vermogen om vanaf nu je eigen reality te creëren en hierin volledig verantwoordelijk te zijn voor je keuzes behoren tot een niveau van bewustzijn welke je mag dragen.
Dus het bewustzijn om je verleden te helen, te leven in het hier en nu, de kans te hebben om vanuit volledige vrijheid je toekomst te creëren ligt ineens in jouw handen.

Hoe verwerk je deze elementen? En vooral belangrijk wat heb jij nodig? Het universum draait nu om jouw binnenwereld en alles wat voor jou belangrijk is.

We leven in een consumptie maatschappij waarbij we constant denken in tekort terwijl we nu leren om vanuit oneindigheid te mogen leven. Schuld, angst, schaamte, verdriet, leugens, illusie en dualiteit worden door de ego beschermt en daardoor leven we in deze blokkades. Jezelf ont stressen en ‘gunnen’ dat het leven mag bestaan uit; liefde, vertrouwen, openheid, eerlijkheid, wilskracht, intuïtie en connectie is voor mij leven vanuit je ware spirit. Leven vanuit je innerworld vs je outerworld, dat is je ware spirituele pad volgen. Antwoord geven aan al je interne angsten om deze te overkomen, durven dromen om te geloven in je ware zelf, bovenal de verandering zijn in de wereld die jij wilt zien.

Geef je over aan al het mooie in het leven waar jij zo graag naar verlangt. Vorm je eigen kompas, vind je eigen symboliek in het leven en laat je leiden door je ‘spirit’. Alles waar jij voor staat en waar jij in geloofd! Dan sta je pas echt in je kracht en zal je ‘true love’ ervaren door gewoonweg er te mogen zijn.

Plaats een reactie